Verpakkings vakbeurs

ERP- en WMS-software voor magazijnbeheer

Geplaatst op

Softwareoplossingen van alle soorten hebben een vaste plaats in de economie van de 21e eeuw. Ze helpen bedrijven bij het optimaliseren van processen; zowel op operationeel als op analytisch-strategisch niveau. Het belang van ERP is daarbij bijzonder groot. ERP staat voor Enterprise Resource Planning, een taak waar elk bedrijf mee te maken heeft. In essentie draait het erom dat de middelen waarover het bedrijf beschikt zo doelgericht en efficiënt mogelijk gebruikt worden. In een zakelijke context worden resources gekoppeld aan interne processen en procedures.

 

De rol van ERP-software

Deze processen kunnen in kaart worden gebracht met behulp van ERP-software. Binnen het systeem kunnen ze dan niet alleen worden beheerd, maar ook geoptimaliseerd of in sommige gevallen zelfs geautomatiseerd. Op deze manier kunnen op sommige gebieden middelen worden bespaard, die op hun beurt effectiever kunnen worden gebruikt in andere gebieden. Zo worden medewerkers ontlast door repetitieve, administratieve processen te automatiseren. Dit geeft medewerkers in de klantenservice en dergelijke extra capaciteiten om met zorgen van klanten om te gaan.

Kortom, ERP-software stelt bedrijven in staat om bedrijfsprocessen holistisch in kaart te brengen op afdelingsoverschrijdend niveau. In de ERP-software worden tal van modules digitaal gecombineerd. Een module bevat meestal die functies die nodig zijn om de processen in het betreffende bedrijfsgebied in kaart te brengen.

 

Wat is een WMS?

WMS” is de afkorting voor Warehouse Management System. Met een WMS kunnen bedrijven alle magazijnactiviteiten centraal monitoren en beheren. Een WMS kan ook worden geïntegreerd met de ERP-software. Hierdoor kunnen bedrijven magazijnprocessen vanaf dezelfde locatie beheren, zoals inkoopprocessen. Met behulp van modern, genetwerkt WMS, dat ook onderweg toegankelijk is, kunnen orderpickers bijvoorbeeld gerichter toegang krijgen tot goederen en deze inpakken voor transport.

 

Voordelen van een WMS voor magazijnbeheer

De opslagroutes kunnen zo worden geoptimaliseerd dat er zo min mogelijk tijd wordt verspild en orderpickers geen onnodige routes hoeven af te leggen. Daarnaast helpt een WMS bedrijven bij het optimaliseren van de beschikbare opslagruimte. Het systeem kan op elk moment zien hoeveel van welke goederen nog beschikbaar zijn en waar ze zijn opgeslagen. Als goederen worden verwijderd, kan dit in realtime in het systeem worden geboekt en is het zichtbaar voor alle medewerkers.

Op deze manier wordt procesoverstijgende transparantie gecreëerd, wat helpt om de interne processen in het bedrijf te optimaliseren en ervoor te zorgen dat het hele bedrijf op de lange termijn concurrerend kan blijven opereren. Vooral in onze snelle tijden, die worden gekenmerkt door hoge concurrentiedruk en hoge klantverwachtingen, helpt ERP-software bedrijven om deze uitdagingen het hoofd te bieden en fit te blijven voor de toekomst.

 

Onderzoek: WMS cruciaal tijdens de feestdagen

Recent onderzoek van Deposco heeft uitgewezen dat groothandelaren, retailers en magazijnbeheerders het allemaal met elkaar eens zijn: WMS is cruciaal om het als bedrijf goed te doen dit najaar. Met de feestdagen in zicht is menig magazijnbeheerder al lang en breed begonnen met het treffen van voorbereidingen. WMS biedt hierin perfecte ondersteuning.

Bent u benieuwd naar een volledig overzicht van de onderzoeksresultaten? Klik dan hier om het uitgebreide artikel te lezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden